SARAJEVO

Od koronavirusa preminuo biznismen Almer Hašimbegović: Humanitarac velikog srca

Dženaza Almeru Hašimbegoviću bit će klanjana u ponedjeljak na mezarju Grličića brdo u 17.15 sati

Hašimbegović: Srčanost se osjetila u svakom njegovom gestu. Facebook

Piše: E. H. / Avaz.ba

1.8.2020

Na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi od posljedica koronavirusa u 51. godini preminuo je biznismen Almer Hašimbegović, koji je bio dugogodišnji menadžer SEB grupe za BiH, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.

Brojni prijatelji i kolege na društvenim mrežama opraštaju se od Hašimbegovića.

Svi koji su ga poznavali ističu da je bio omiljen među kolegama i poslovnim partnerima, ali i muzičarima, pjevačima, sportistima, glumcima... Uvijek je zračio pozitivnom energijom i u najtežim trenucima njegovo lice krasio je osmijeh.

Iza sebe je ostavio suprugu Džaninu i kćerke Eminu i Ajšu. PrintScreen

Srčanost se osjetila u svakom njegovom gestu i svemu što je radio. Bio je veliki profesionalac u svom poslu i zagriženi nogometni fan. Iskreno je navijao i bodrio nogometnu reprezentaciju BiH širom planete. Bio je veliki humanista, nije propuštao da se uključi u humanitarne akcije širom Bosne i Hercegovine.

- Danas nas je, nažalost, napustio Almer Hašimbegović, veliki čovjek i veliki patriota. Moja malenkost je dosta puta imala priliku i čast razgovarati s tim divnim čovjekom. Našli smo se na velikoj ljubavi prema Bosni i Hercegovini i reprezentaciji s kojom smo se radovali i tugovali. Život, nažalost, donosi i ovakve gubitke – napisao je sportski komentator Marjan Mijajlović na svom profilu na Facebooku opraštajući se od Hašimbegovića.

Od Hašimbegovića se oprostila i dugogodišnja televizijska novinarka i voditeljica Lejla Zvizdić.

- Napustio nas je još jedan mladi čovjek, ni respirator nije pomogao. Almer Hašimbegović, 51 godina, otac dvije bebe. Sramno je kako bez ikakvog plana gledaju kako umiremo. Ako je intencija da se napravi prirodna selekcija i svjesno nas ostave da se zarazimo i prežive samo najjači, onda neka izađu na pres-konferenciju i smjelo saopće da je to jedina opcija. Najbolje je da se organizuje trodnevni koncert na Koševu, da se ljudi što više izmiješaju, što prije zaraze i završe s agonijom. Koliko svih koji obolijevaju, toliko mi je žao časnog medicinskog osoblja koje pada s nogu da liječi narod, a foteljaši dozvoljavaju da se stvaraju novi klasteri. Mi smo za njih samo glasačka mesina – poručila je Zvizdić.

Iza sebe je ostavio suprugu Džaninu i kćerke Eminu i Ajšu. 

Dženaza Almeru Hašimbegoviću bit će klanjana u ponedjeljak na mezarju Grličića brdo u 17.15 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.