SAOPĆENJE

Ministarstvo vanjskih poslova formiralo tim za podršku lokalnim izborima izvan BiH

Još jednom je naglašena značajna uloga koju imaju diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u svijetu u ostvarivanju biračkog prava bh. državljana u inozemstvu

izmijenjen način glasanja izvan BiH zbog pandemije. MVP BiH

Avaz.ba

3.8.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Bisera Turković, prisustvovala je danas prvom sastanku Tima MVP-a BiH za operativnu podršku Lokalnim izborima 2020. godine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Na sastanku su učestvovali i članovi Centralne izborne komisije BiH, Jakup Subašić i Suad Arnautović. Tom prilikom, Arnautović je prezentirao “Osnovne informacije za birače u inostranstvu za Lokalne izbore 2020”, te upoznao članove Tima MVP-a o izmijenjenom načinu glasanja izvan BiH zbog posljedica pandemije COVID-19.

Još jednom je naglašena značajna uloga koju imaju diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u svijetu u ostvarivanju biračkog prava bh. državljana u inozemstvu, bolje informisanosti građana i podrške registraciji kao i organizaciji samog glasanja u prostorijama DKP mreže.

Svi sudionici sastanka su iskazali spremnost da ulože maksimalne napore u cilju što boljeg odziva bh. građana iz dijaspore na lokalnim izborima koji će biti održani 15. novembra 2020. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.