ZBOG JAKOG VJETRA

U Neumu se odigrala drama: Dvije osobe na pedalini nekontrolirano plutali morem, spašavali ih Lučka kapetanija i Granična policija

Pedalina je nekontrolirano plutala morem te su u 21 sat alarmirani Lučka kapetanija Neum i Granična policija BiH, koji su svojim plovilima započeli akciju spašavanja

M. Sm. / Avaz.ba

Unesrećeni su neozlijeđeni pronađeni u 22 sata skoro kilometar od obale

Foto: Avaz


U Neumu se sinoć događala prava drama kada su dvije osobe na pedalini zbog jakog vjetra potpuno izgubile kontrolu nad plovilom. 

Praktično, pedalina je nekontrolirano plutala morem te su u 21 sat alarmirani Lučka kapetanija Neum i Granična policija BiH, koji su svojim plovilima započeli akciju spašavanja. 

Kako nam je potvrđeno iz Lučke kapetanije Neum, unesrećeni su neozlijeđeni pronađeni u 22 sata skoro kilometar od obale, na polovini zaljeva, nakon čega je akcija uspješno okončana.

Iz Lučke kapetanije su upozorili na to da se i ove sezone plovila, poput pedalina i skutera iznajmljuju na crno, bez potrebnih odobrenja, kao što je to bio slučaj od sinoć te da potencijalni incidenti vrebaju svakog dana. Također, rečeno nam je da je ove godine izostao inspekcijski nadzor.

NA VRH

Podijeli članak na