AKCIJA

Spriječeno krijumčarenje migranata iz Bangladeša, uhapšen Bosanac

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužiteljstvu biti podnesen izvještaj o počinjenom KD „Krijumčarenje ljudi“

E. T. / Avaz.ba
  • Migrante prevozio bh. državljanin

    Migrante prevozio bh. državljanin

    Foto: GP BiH


Zajedničkim operativnim radom Jedinice granične policije Zvornik i PU Kalesija, spriječeno je krijumčarenje tri migranta iz Bangladeša

- U večernjim satima, 3. avgusta na području općine Kalesija, kontrolirano je vozilo marke Opel, kojim je upravljao vlasnik vozila, državljanin BiH, S.E. U vozilu su se nalazile 3 osobe afroazijskog podrijetla, državljani Bangladeša. Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja ljudi i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Postrojbe granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije postrojbe proveli 3 nezakonita migranta i jednog državljanina BiH. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama postrojbe, radi obrade i dokumentiranja KD „Krijumčarenja ljudi“ - saopćeno je iz Granične policije BiH.

  • Migranti iz Bangladeša

    Migranti iz Bangladeša

    Foto: GP BiH


Daljnjim zajedničkim operativnim radom policijskih službenika PGP-a Zvornik i policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, PU Kalesija, na području općine Kalesija, kontrolirana su još 4 državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu s državljaninom BiH, S. E. Osobe su provedene u službene prostorije PGP-a Zvornik na daljnje postupanje.

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužiteljstvu biti podnesen izvještaj o počinjenom KD „Krijumčarenje ljudi“. Ovo je još jedan rezultat dobre suradnje PGP Zvornik i PU Kalesija, između ostalog, i na sprječavanju krijumčarenja ljudi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na