PRIJATELJSKE ZEMLJE

Katar će finansirati dva važna projekta za Islamsku zajednicu u BiH u vrijednosti od 3,5 miliona eura

Projekti koji su važni za sve građane

L. M. / Avaz.ba
05.08.2020 14:23
  • Husein Kavazović i Sultan Bin Ali Al-Khater
    Husein Kavazović i Sultan Bin Ali Al-Khater Foto: L. M. / Avaz

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci svečano su potpisani ugovori o donaciji Islamskoj zajednici koje finansira Katar. Potpisana su dva kapitalna ugovora ukupne vrijednosti od 3,5 miliona eura. Država Katar je već decenijama veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Prvi projekat koji će se finansirati je izgradnja vakufskog hotela na području Starog Grada u Sarajevu u vrijednosti od dva miliona eura, a drugi projekat jeste izgradnja Islamskog centra u Lukavici u vrijednosti od 1.5 miliona eura.

- Država Katar nastoji ojačati odnose sa Bosnom i Hercegovinom u ekonomskim, kulturnim i obrazovnim oblastima, a danas smo svjedoci potpisivanja dva važna ugovora, koji će se finansirati od strane Ministarstva vakufa i islamskih pitanja Države Katar - kazao je ambasador Katra u BiH, H.E. Sultan Bin Ali Al-Khater.

Ovom prilikom obratio se i Reisu-l-ulema, Husein Kavazović. 

- Veliko je zadovoljstvo reći da je Islamska zajednica u BiH zajedno sa državom Katar potpisala dva važna ugovora za Islamsku zajednicu. To će nas svakako ojačati. Katar je prijateljska država, a današnji događaj dokazuje prijateljstvo koje traje decenijama. U ime svih građana BiH šaljem veliku zahvalnost i selame kralju Katra. Molim Boga da nam svima pomogne i da nam otkloni ovaj belaj kojim smo pogođeni - kazao je Kavazović.

Komentari

NA VRH