DANIMA SUHE CIJEVI

Obračun mještana Koševskog Brda s vodovodom: Trinaest stanara potpisalo peticiju

Svakih dan ili dva nestaje vode po nekoliko sati, uglavnom bez ikakve najave i to u vrijeme kad je održavanje higijene jedna od glavnih stvari u borbi protiv epidemije, kaže nam jedna stanarka

Traže da se riješi problem. Čitalac

Piše: Avaz.ba

5.8.2020

Učestalo nestajanje vode na Koševskom Brdu primoralo je grupu stanara iz ulice Muhameda Hadžijahića da potpišu peticiju u kojoj zahtijevaju od sarajevskog preduzeća Vodovod da pod hitno riješi ovaj problem.

Kako nam je rekla jedna od stanarki, koja nam je i dostavila peticiju, njihov problem traje već duže, gotovo pola godine, a da im iz Vodovoda, svaki put kad ih pozovu, tvrde da „ili kopaju ili zatrpavaju dotrajale cijevi“.

-Kad god ih pozovemo, dobijamo drske odgovore. Kad odemo u kupatilo ili kuhinju vidimo da nema vode, a oni to niti najavljuju niti objavljuju. 

Danas je nestalo vode oko pola pet poslijepodne. Kad sam ih nazvala, rekli su da će doći za sat ili dva, a sad je skoro devet, a vode nema – rekla nam je ova stanarka te dodala da biti bez vode predstavlja katastrofu, pogotovo u doba pandemije koronavirusa.

- Svakih dan ili dva nestaje vode po nekoliko sati, uglavnom bez ikakve najave i to u vrijeme kad je održavanje higijene jedna od glavnih stvari u borbi protiv epidemije. A voda i kad dođe, često je blatnjava, neupotrebljiva za bilo šta.

Svi smo solidarno potpisali ovu peticiju, jer smo na rubu strpljenja – rekla nam je ova Sarajka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.