NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: O interesu Komšića odlučuje njegov savjetnik

Donosimo skandalozne detalje slučaja Građanskog saveza koji je razobličio političku kontrolu CIK-a

Piše: Avaz.ba

6.8.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bosanskohercegovačkog dnevnog lista, čitajte skandalozne detalje slučaja Građanskog saveza koji je razobličio političku kontrolu CIK-a.

Također čitajte i zašto Grupa za socioekonomski odgovor na pandemiju koronavirusa Vijeća ministara spava dok Covid-19 hara Bosnom i Hercegovinom.

Komentar dana napisao je novinar Alen Bajramović: Piromani iz komšiluka.

Pročitajte i šta je lider SDA Bakir Izetbegović poručio nakon sjednice Predsjedništva ove stranke, a saznajte i zašto je izjavio da se državna vlast mora uključiti u nabavku vakcina.

Pročitajte i šta se sve navodi u državnoj strategiji SAD za Bosnu i Hercegovinu. Pročitajte koje je ciljeve pred svoje diplomate postavila američka administracija.

Na stranama Globusa donosimo detalja stravične eksplozije koja je praktično zbrisala Bejrut sa lica Zemlje, a za „Avaz“ govori i počasni konzul BiH u Libanu.

Donosimo i dobre vijesti za penzionere, naime Vlada FBiH je na jučer održanoj sjednici donijela odluku o usklađivanju penzija, a detalje te odluke možete pročitati u printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Bavili smo se i temom koja zanima brojne roditelje u Sarajevu, a otkrili smo da je na listi čekanja u vrtiće u čak 1.500 mališana.

Na stranama Mozaika pročitajte potresni razgovor sa Rasimom, majkom legendarnog komandanta i bužimskog heroja Izeta Nanića.

Na stranama Crne hronike čitajte kako je nadriljekar Alen Azarić u Srbiji osuđen za prevaru. Donosimo i detalje tragedije na cesti Prozor - Gornji Vakuf u kojoj je poginuo Sabid Majdankić.

Novinari Jet Seta donose priči o ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a otkrivaju i zašto će ove godine kina ostati prazna i zašto je otkaza dolazak svih gostiju u Sarajevo.

Na stranama Sporta pročitajte: Osumnjičeni u aferi VAR sudit će ove sezone.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.