SAOPĆENJE

Gradski odbor SBB-a Tuzla: Ogorčeni smo ponašanjem gradonačelnika Imamovića

Sjednice Gradskog vijeća ostale su na virtualnom nivou, glas javnosti i predstavnika građana više niko ne sluša, navedeno u saopćenju

Oglasili se iz Gradskog odbora Saveza za bolju budućnost Tuzla. Arhiv

Avaz.ba

6.8.2020

Saopštenjem za javnost u povodu vremenskih neprilika koje su pogodile Grad Tuzlu oglasili su se iz Gradskog odbora Saveza za bolju budućnost Tuzla

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

- Građani Tuzle, svi vi koji se danima obraćate našim povjerenicima na terenu, obavještavamo vas da kao i vi, vijećnici Saveza za bolju budućnost u Gradskom vijeću Tuzla nisu u mogućnosti na drugi način, sem saopćenja putem sredstava javnog informisanja, obratiti se Gradskoj upravi i gradonačelniku. 

Sjednice Gradskog vijeća ostale su na virtualnom nivou, glas javnosti i predstavnika građana više niko ne sluša. Da sluša gradonačelnik bi se bavio stvarnim problemima ovog grada, ne bi polusatna kiša, kakva god bila, paralizirala grad.

Poštovani sugrađani, znamo da svojim novcem kupujete tucanik i popravljate odnesene makadame, znamo da uništavate vaše automobile na izrovanim ulicama, znamo da vam neuređeni potoci već drugi put ovog ljeta plave kuće. Znamo, ali nemamo kome prenijeti. Naš je gradonačelnik na ovu nepogodu odgovorio tako što je angažovao tuzlanski Komunalac da opere ulice, da spere nerad Gradske uprave, on tako asfaltira ulice da ih pomenuta kiša pogužva, da dobro ste čuli pogužva.

Konstanstno upućujemo inicijative, tražimo da se novac građana Tuzle odmah upotrijebi za saniranje posljedica nevremena, za uređenje vodotoka, prihvatnih odvodnih kanala i šahtova.

Dužni smo da vam prenesemo naše ogorčenje ponašanjem gradonačelnika Jasmina Imamovića na ovu vremensku nepogodu te njegov odgovor na pandemiju koronavirusa tokom koje do sada građani konkretno nisu dobili čak ni običnu zaštitnu masku - saopštili su iz GO SBB-a Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.