BILI BI UGROŽENI PACIJENTI

Gavrankapetanović odgovorio: Zašto zgrada Opće bolnice ne bi smjela biti izolatorij

S obzirom na 600 prijema u bolnicu i urađenih više od 400 operativnih zahvata zgrada Opće bolnice ne bi smjela biti izolatorij jer bismo time direktno ugrozili živote onih koji su operisani

Gavrankapetanović: Primili smo 600 osoba. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

6.8.2020

Nakon što je Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, jutros za medije kazala da mora biti otvoren izolatorij u Općoj bolnici, reagirao je i Ismet Gavrankapetanović, direktor ove medicinske ustanove. 

On je podsjetio da je garnizona ambulanta predviđena za izolatorij, ali da još nije spremna. 

Pojasnio nam je zašto smatra da sama zgrada Opće bolnice ne bi smjela biti izolatorij i da to mora biti samo objekt koji je udaljen od bolnice.

 - S obzirom na to da smo u proteklih nekoliko dana imali blizu 600 prijema u bolnicu i urađenih više od 400 operativnih zahvata zgrada Opće bolnice ne bi smjela biti izolatorij jer bismo time direktno ugrozili živote onih koji su operisani. Nova organizacija rada zahtjeva, i mi to s velikim naporima uspijevamo, da zbrinemo blizu 80 posto pacijenata koji traže bolničko liječenje. Učestvovat ćemo u svakom izolatoriju gdje Ministarstvo zdravstva i Vlada Kantona Sarajevo procijene da je najbolje  - rekao nam je Gavrankapetanović i podsjetio da je tražio Vaskularnu kliniku, ali da to nije odobreno.

 - Sada su opciji tri alternativna smještaja i mi ćemo to podržati - kaže Gavrankapetanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.