SAOPĆENJE

BPS zahtijeva od Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH: Pod hitno staviti pod kontrolu migrantsko kretanje

Tučnjave, otimanja imovine, napadi na naše državljane, organizovana prošnja, nošenje svakovrsnog hladnog oružja postali su svakodnevnica

Avaz.ba

BPS: Migranti zlostavljaju građane

Foto: Arhiv


Bosanskohercegovačka patriotska stranka zahtijeva od Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da pod hitno, mjerama izolacije i ograničenja kretanja, stavi pod kontrolu migrantsko kretanje u Bosni i Hercegovinu, a posebno zloupotrebu smještanja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

- Iz javnosti nepoznatih političkih razloga, dozvoljeno da migranti zlostavljaju sigurnost posebno građana Federacije BiH, njihovu imovinu i svakodnevni život. Tuče, otimanja imovine, napadi na naše državljane, organizovana prošnja, nošenje svakovrsnog hladnog oružja, postali su svakodnevnica Sarajeva, Bihaća i drugih gradova. Takvo šta je nedopustivo s aspekta Ustava BiH jer država treba da štiti svoju teritoriju i građane, što već predugo nije slučaj.  

Smatramo Vladu Federacije BiH, kao i Vijeće ministara BiH, direktno odgovornim za lošu migrantsku politiku koja ugrožava, u političkom, sigurnosnom i ekonomskom smislu, Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Također, porazno je ponašanje odgovornih na općinskom i kantonalnom nivou iz čega se zaključuje da postoji cijela sprega onoga što se u javnosti zove "migrantska politika" koja, očito, ima dublje razloge i namjere.

Obaveza primanja izbjeglica i njihovog smještanja u migrantske centre, ne može postati prostor da se time ugrožava politička, ekonomska i sigurnosna stabilnost Bosne i Hercegovine što, već predugo, jeste slučaj - saopćeno je iz BPS-a.

NA VRH

Podijeli članak na