PRESS KONFERENCIJA

Kapidžić: Studentski paviljon je idealan za izolatorij, sada je na Kriznom štabu da uradi ostatak posla

Našli smo privremeni izolatorij za otprilike 100 ležaja, kaže Kapidžić

Faruk Kapidžić. M. Kadrić/Avaz.ba

Piše: Avaz.ba

7.8.2020

Ispred paviljona namijenjenog za smještaj privremenog izolatorija u krugu Studentskih domova na Bjelavama danas je održana konferencija za medije na kojoj se javnosti obratio ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić.

Konferencija je organizovana povodom realizacije zaključaka sa jučerašnjeg sastanka premijera KS Marija Nenadića sa predstavnicima javnozdravstvenih ustanova u KS i JU Studentski centar.

- Našli smo privremeni izolatorij za otprilike 100 ležaja. Postavka ovakvog jednog studentskog paviljona je idealna za te namjene. Obzirom na to da imamo veliki broj zaraženih i da su popunjeni kapaciteti na Podhrastovima, morali smo hitno da djelujemo, pa je Vlada u roku od 24 sata napravila pretpostavku gdje bi se izolatorij mogao osposobiti. Sada je na Kriznom štabu da uradi ostatak posla - rekao je Kapidžić.

Kapidžić je dodao da izolatorij na Građevinskom fakultetu još nije spreman jer su prostorije neuslovne.  On je rasformiran  prije dva mjeseca jer je vladalo mišljenje da će se epidemiološka situacija smiriti te da je uspostavljen za svaki slučaj. 

Studentski paviljon. M. Kadrić/Avaz.ba

U paviljonu su pripremljene posteljine, obavljena je dezinfekcija, tako da je studentski paviljon spreman za prijem zaraženih.

Iz Vlade KS jučer su saopštili da je rukovodstvo Studentskog doma pokazalo veliku kooperativnost i odgovornost prema teškoj situaciji u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.