KORONAVIRUS

Amerikanci izdali preporuke za svoje državljane: Na Kosovo ne putovati, BiH u grupi zemalja u kojoj su i Srbija i Hrvatska

Bez problema se može putovati samo na Taivan i Makau, gdje su uobičajene mjere opreza

A. V. / Avaz.ba
07.08.2020 17:54

BiH u drugoj najugroženijoj skupini

Foto: ILUSTRACIJA

Američki State department izdao je najnoviju listu preporuka za svoje državljane za putovanja u vrijeme globalne pandemije korona virusa. 

Najugroženije zemlje spadaju u kategoriju 4, gdje se američkim građanima prepoučuje da ne putuju uopće, a iz Evrope među tim državama su samo Kosovo i Rusija.

Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Bugarska, Sjeverna Makedonija i Albanija su na toj listi na stepenu 3, u kojem se američkim državljanima ne zabranjuje, već samo preporučuje da razmotre da li trebaju putovati u ove države. 

Od zemalja iz Evrope toj kategoriji pripadaju još Rumunija, Turska, Švedska, Ukrajina, Portugal, Poljska, Norveška, Nizozemska, Moldavija, Malta, Luksemburg, Litvanija, Lihtenštajn, Italija, Latvija, Izrael, Irska, Island, Mađarska, Grčka, Njemačka, Gruzija, Francuska, Finska, Estonija, Danska, Češka, Kipar, Belgija, Bjelorusija, Austrija, Armenija i Andora.

Bez problema se može putovati samo na Taivan i Makau, gdje su uobičajene mjere opreza.

Kompletnu listu zemalja i sve preporuke pogledajte ovdje.

Komentari

NA VRH