KRIZNI ŠTAB KS

Izolatorij na Bjelavama bit će u funkciji od ponedjeljka

Privremeni izolatorij će imati kapacitet od 100 osoba, za lakše i srednje teške pacijente

Ahmić i Zalihić su govorili o privremenom izolatoriju. Vlada KS

Piše: A. F. / Avaz.ba

7.8.2020

Nakon operativnog sastanka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, na kojem su iskordinirane aktivnosti kako bi se osigurali svi ostali preduvjeti za početak rada privremenog izolatorija u paviljonu Studentskog centra na Bjelavama, novinarima su se obratili direktori Hitne pomoći i Domova zdravlja Adem Zalihić i Muhamed Ahmić.

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo je osigurala prostorni kapacitet za privremeni smještaj izolatorija za oboljele od koronavirusa i to u jednom od paviljona u krugu Studentskih domova na Bjelavama zbog popunjenosti Podhrastova.

U isto vrijeme, članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS paralelno koordiniraju aktivnosti, kako bi se osigurali i svi ostali preduvjeti za početak rada privremenog izolatorija.

Ahmić i Zalihić su naglasili da je formirano koordinaciono tijelo koje će upravljati Bjelavama. Privremeni izolatorij će imati kapacitet od 100 osoba, odnosno za lakše i srednje teške pacijente. Izolatorij će biti podijeljen u odjele, svaki će imati do 20 pacijenata. U odjelu će raditi po jedan ljekar i dvije medicinske sestre.

Definiran je i medicinski put za pacijente sa simptomima koronavirusa i on će uskoro biti prezentiran. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.