NEREDI U MOSTARU

Nakon što su „Ultrasi“ upali u Fejićevu ulicu: Jedna djevojka povrijeđena, više automobila i objekata oštećeno

Duž nekadašnje ratne linije razgraničenja pojačano je prisustvo policije

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

Jedna osoba povrijeđena, najmanje tri parkirana automobila su oštećena, polupana stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata, epilog je, prema prvim informacijama, jutrošnjeg huliganskog pohoda grupe od pedesetak navijača HŠK „Zrinjski“ u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru

„Ultrasi“ su oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenice i, praktično, sve što im je došlo pod ruku. Tako su uposlenicu jednog objekta u desnu ruku pogodili pepeljarom, nanijevši joj ozljede.

Jedan autombil parkiran u ulici Huse Maslića je počeo gorjeti nakon što je u njegovu blizinu bačeno pirotehničko sredstvo, dok je na drugom razbijeno vjetrobransko staklo.

  • Najmanje tri parkirana automobila su oštećena

    Najmanje tri parkirana automobila su oštećena

    Foto: M. Smajkić


Dolaskom policije, huligani su se razbježali preko Carinskog mosta prema Centru 2, a kako je rečeno iz MUP-a HNK, trenutno se radi na njihovom lociranju.

Inače, iz MUP-a HNK su naveli da je policija obaviještena u 8.20 sati o tome „da je grupa huligana prešla preko Šemovca i Starog mosta u Fejićevu ulicu, gdje narušava javni red i mir“. 

- Bilo je tako strašno, kao da je rat, ponovo. Divljali su, rušili sve pred sobom. Ne mogu vjerovati da je policija ovo dopustila- kazala nam je kroz suze jedna Mostarka.

U Mostaru se večeras održava gradski derbi između Veleža i Zrinjskog koji je uvijek utakmica visokog rizika. Pripadnici MUP-a HNK su jučer spriječili incident kada su rastjerali grupu huligana kod Španskog trga, te uhapsili tri maloljetnika. 

Duž nekadašnje ratne linije razgraničenja pojačano je prisustvo policije.

NA VRH