NEREDI U MOSTARU

Nakon što su „Ultrasi“ upali u Fejićevu ulicu: Jedna djevojka povrijeđena, više automobila i objekata oštećeno

Duž nekadašnje ratne linije razgraničenja pojačano je prisustvo policije

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

8.8.2020

Fotografije sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Jedna osoba povrijeđena, najmanje tri parkirana automobila su oštećena, polupana stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata, epilog je, prema prvim informacijama, jutrošnjeg huliganskog pohoda grupe od pedesetak navijača HŠK „Zrinjski“ u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru

„Ultrasi“ su oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenice i, praktično, sve što im je došlo pod ruku. Tako su uposlenicu jednog objekta u desnu ruku pogodili pepeljarom, nanijevši joj ozljede.

Jedan autombil parkiran u ulici Huse Maslića je počeo gorjeti nakon što je u njegovu blizinu bačeno pirotehničko sredstvo, dok je na drugom razbijeno vjetrobransko staklo.


Najmanje tri parkirana automobila su oštećena. M. Smajkić

Dolaskom policije, huligani su se razbježali preko Carinskog mosta prema Centru 2, a kako je rečeno iz MUP-a HNK, trenutno se radi na njihovom lociranju.

Inače, iz MUP-a HNK su naveli da je policija obaviještena u 8.20 sati o tome „da je grupa huligana prešla preko Šemovca i Starog mosta u Fejićevu ulicu, gdje narušava javni red i mir“. 

- Bilo je tako strašno, kao da je rat, ponovo. Divljali su, rušili sve pred sobom. Ne mogu vjerovati da je policija ovo dopustila- kazala nam je kroz suze jedna Mostarka.

U Mostaru se večeras održava gradski derbi između Veleža i Zrinjskog koji je uvijek utakmica visokog rizika. Pripadnici MUP-a HNK su jučer spriječili incident kada su rastjerali grupu huligana kod Španskog trga, te uhapsili tri maloljetnika. 

Duž nekadašnje ratne linije razgraničenja pojačano je prisustvo policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.