VREMENSKA PROGNOZA

Još danas mogući pljuskovi sa grmljavinom, već od sutra se očekuju temperature do 36 stepeni

Najviša dnevna temperatura zraka većinom danas između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepena

Iduće sedmice do 36 stepeni. Arhiv

Piše: Avaz.ba

9.8.2020

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. 

U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena. 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepena.

Prvog radnog dana iduće sedmice preovladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake, a u poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 24, dok se prognozira da će najviša dnevna biti između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U utorak je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.