APSURD SISTEMA

Objavljeno u Službenom listu BiH: Dvije osobe imenovane za direktora Agencije za javne nabavke BiH?!

Jednu odluku o imenovanju objavilo je Vijeće ministara BiH, a drugu Agencija za državnu službu. I Vehabović i Bandić postali direktori

Službeni list BiH: Dvije odluke s dva različita imena. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

9.8.2020

U posljednjem broju Službenog lista BiH objavljene su dvije odluke o imenovanju direktora Agencije za javne nabavke BiH?!

Jednu odluku o imenovanju objavilo je Vijeće ministara BiH, a po toj odluci,  za v.d direktora je imenovan Muamer Bandić do okončanja konkursne procedura, a rješenje je potpisao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.


Vehabović: Stiglo mu rješenje. Avaz

Međutim, u istom broju Službenog lista BiH, samo nekoliko stranica niže, Agencija za državu službu objavila je da je za direktora Agencije za javne nabavke imenovan Kenan Vehabović, kao rukovodeći državni službenik, a na ovu poziciju stupa 10.avgusta, tačnije sutra.


Bandić: Postavilo ga Vijeće. Avaz

Upravo je Agencija za državnu službu provodila konkurs za ovu poziciju. Isti dan kada je Vijeće smijenilos ada već bivšeg direktora Đenana Salčina, a imenovala v.d direktora Muamera Bandića, Agencija za državnu službu je obavijestila Vehabovića da je on novi direktor, a rješenje je dobio poštom. 

Ko je sada direktor, utvrdit će nadležne institucije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.