LOŠE ISKUSTVO NA M-17

Vozač maglajske Hitne pomoći Abaz Ibraković: Ostali smo u kvaru s pacijentom, niko nije htio stati i pomoći

Usred noći stali na cesti, a u vozilu bio muškarac sa simptomima koronavirusa

Žilić ( u prsluku) s pacijentom i vozačem Hitne pomoći. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

9.8.2020

Nesvakidašnji slučaj dogodio se na magistralnom putu M-17 kod Zenice, na izlazu iz tunela Vranduk, kada je vozilo maglajske Hitne pomoći ostalo u kvaru, dok je vani vladalo pravo nevrijeme. Iako su očekivali da će im neko stati i pružiti pomoć, automobili su samo prolazili pored njega. 

Kako nam priča Abaz Ibraković, vozač Hitne pomoći, prevozili su pacijenta do Kantonalne bolnice Zenica koji je imao sve simptome koronavirusa, zbog čega je hospitalizacija bila hitna.


Na kraju je stigao Zeničanin sa šlep vozilom. Avaz

- Bio je mrkli mrak. Pokušao sam promijeniti gumu, ali nisam uspio. Očekivao sam da će makar neko stati, kroz prozor pitati šta se dešava, ponuditi pomoć. Nažalost, vozila su samo prolazila. Ostao sam u čudu. Za to vrijeme sam kontaktirao zeničku bolnicu pa su oni poslali sanitet i da preuzmu pacijenta - govori Ibraković.

Taman kada je pomislio da odustane, naišao je mladi Zeničanin Armin Zilić sa svojim šlep vozilom i ponudio mu pomoć.


Ibraković: Dugujem mu zahvalnost. Avaz

Budući da su šarafi na gumama bili “zapekli”, Zilić je stao na magistralni put i redom zaustavljao vozila da mu daju ključ i pomognu. Srećom, ubrzo je naišao vozač, ispostavit će se Maglajlija, koji im je pomogao i uspjeli su osposobiti vozilo.

- Dugujem zahvalnost do kraja života Zeničaninu koji je zaista pokazao veličinu i ljudskost te nam pomogao dok je oko 200 auta tek tako prošlo kraj nas – kaže na kraju Ibraković. 

Zilić je i ranije  mnogima pomagao. Tokom poplava besplatno je spašavao materijalna dobra sugrađana, a nedavno je na autoputu A1, također, došlepao vozilo Hitne pomoći koje je ostalo u kvaru.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.