ITALIJANSKI PJEVAČ

Al Bano otvorio dušu: Zbog koronavirusa koncerti otkazani, sa penzijom ne može da preživi

Poznati italijanski pjevač čiji je hit "Felicità" poznat u čitavom svijetu, poput svih pjevača ove godine morao da otkaže koncerte

Italijanski pjevač Al Bano. Agencije

Piše: Avaz.ba

9.8.2020

Poznati italijanski pjevač Al Bano, čiji je hit "Felicità" poznat u čitavom svijetu, koji je poput svih pjevača ove godine morao da otkaže koncerte zbog epidemije koronavirusa, izjavio je da će, ako se ovako nastavi, i ako bi morao da živi samo od penzije, imati puno problema.

- Moja penzija je samo 1.470 eura neto i ne razumijem kako je tako mala kada sam čitav život radio plaćajući porez. Ovako imam samo troškove i nikakvu zaradu, te bih mogao da preživim samo godinu, rekao je pjevač.

Svi njegovi koncerti u Rusiji, Rumuniji, Austriji, Njemačkoj, Španiji, Kini i Australiji su otkazani, što je po rečima pjevača veliki problem jer sa tom zaradom finansira njegove vinograde, hotel, proizvodnju vina, restoran i plate za pedesetoro zaposlenih. 

- Kada sam na turneji sa mnom putuje pedesetak ljudi tako da su oni trenutno bez primanja, kaže Al Bano.


Al Bano: Svi koncerti otkazani. Agencije

Al Bano je bio u braku sa Rominom Power koju je upoznao 1967. godine na snimanju filma "Nel sole" i sa kojom ima četvoro djece (kćerka Ilenia je nestala 1993. i o njoj se ni danas ništa ne zna).

Nakon toga, iz veze koja je trajala skoro dvadeset godina sa Loredanom Lecciso pjevač ima još dvoje djece. Njegova muzička karijera traje više od pedeset godina.

Prosječna italijanska penzija, prema podacima Instituta za penziono osiguranje Italije, iznosi oko 1.400 eura (bruto) tj. oko 1.000 eura (neto), dvije trećine penzionera ima penziju manju od 1.000 eura, dok su žene i dalje lošije plaćene.

Italija svojim državljanima i osobama koje žive na teritoriji Italije više od 10 godina priznaje takozvanu socijalnu penziju od 460 eura mjesečno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.