NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Smrt porodilje potresla javnost

Saznajte sve i o tome kako u doba koronavirusa žive penzioneri, ali i šta kaže Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice Sarajevo o otvorenju izolatorija na Bjelavama

Piše: Avaz.ba

10.8.2020

Naslovna strana današnjeg izdanja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bosanskohercegovačkog dnevnog lista, čitajte sve o tome kako je smrt 37 -godišnje porodilje Belme Šoljanin potresla ali i zabrinula bh. javnost. Ona je jučer umrla na Podhrastovima, a prije tri dana rodila je  dječaka, koji je negativan na virus.

Donosimo šta o smrti kaže njen suprug Armin, koji se oprostorio od Belme statusom na Facebooku, koja su poruke njenih prijatelja. Šta je Belma Šoljanin napisala prije nekoliko dana na društvenim mrežama, a šta su rekli s KCUS-a.

Sarajevo je obavijeno tugom, brojne osobe su oprostile od majke, supruge, kćerke, Belme, koja je godinama kroz svoj rada pomagala drugim trudnicama i porodiljama.

Saznajte sve i o tome kako u doba koronavirusa žive penzioneri, ali i šta kaže Ismet Gavrnakapetanović, direktor Opće bolnice Sarajevo o otvorenju izolatorija na Bjelavama. 

Komentar dana napisao je novinar Miralem Aščić.

Istražili smo šta i koliko je EU donirala BiH i gdje je zavšio novac. Šta o tome kažu predstavnici EU, a šta domaće institucije.

Otkrili smo bizaran slučaj. Saznajte kako je u Službenom listu objavljena odluka kojojm se dvije osobe imenuju za direktora Agencije za javne nabavke. Šta je napisalo Vijeće ministara, a šta Agencije za državnu službu. Ko će danas doći na posao i preuzeti dužnost.

Pročitajte šta je za "Avaz" poručio predsjednik SDP Nermin Nikšić. Koju je poruku uputio SDA. 

Šta se dešava u Libanu ali i Bjelorusiji. Ostaje li na tronu posljednji evropski diktator Lukašenko.

Otkrivamo koje su kompanije dužne pola milijarde KM poreza. Bili smo u Krajini. Kako se Granična policija bori s migrantskom krizom.

Na Crnoj hronici saznajemo gdje se krije Marokanac koji je pobjegao iz zatvora Ustikolina, ali i kako je Milenko Lakić Laki i kome priznao ubistvo Boksera.

Pročitajte i sve o pobjedi Veleža u duelu protiv Zrinjskog. Vraćaju li Rođeni stari sjaj. S kim će Sarajevo odmjeriti snage u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.