SNIMAK UNIO NEMIR

Uhapšeni muškarac koji je hodao sa automatskom puškom u Mostaru nema veze s navijačima

Policijska patrola je 31. jula oko 16.15 sati u Ulici Alekse Šantića zatekla osobu čiji su inicijali I. F. sa automatskom puškom AK 47, rekao je Marić

Uhapšen muškarac koji je nosio pušku. Screenshot

Avaz.ba / Srna

10.8.2020

Naoružani muškarac u centru Mostara sa videosnimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhapšen je 31. jula i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio videosnimak na kojem se vidi kako jedan muškarac hoda kroz Stari grad u Mostaru sa automatskom puškom u ruci. Snimak je unio veliki nemir među građane Mostara. Marić kaže da je policija utvrdila da je muškarac sa automatskom puškom snimljen 31. jula.

- Policijska patrola je 31. jula oko 16.15 časova u Ulici Alekse Šantića zatekla je osobu čiji su inicijali I. F. sa automatskom puškom AK 47. Ovo lice reklo je policiji da je pušku našao u Šantićevoj i da je htio prodati licu čiji su inicijali S. Ć. - rekao je Marić.

On navodi da je I. F. imao vidne povrede na sebi i da se vjerovatno sa S. Ć. potukao zbog cijene.

- Osobe su lišene slobode i predate Odjeljenju kriminalističke policije - dodao je Marić i dodao da nije riječ o navijačima koji su prije dva dana divljali gradom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.