MVP BiH

"Eurowings" uputio izvinjenje bh. državljanima kojima je bio onemogućen let iz Štutgarta u Sarajevo

Ministarstvo vanjskih poslova BiH podsjeća da našim državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, osim bh. putovnice, nije potreban nikakav dodatni dokument pa ni potvrda negativnog testa na koronavirus

Avaz.ba
10.08.2020 13:46

Direkcija “Eurowingsa” danas uputila izvinjenje

Foto: Arhiv

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je putem Veleposlanstva BiH u Berlinu kontaktiralo tijekom dana predstavnike njemačkih institucija i aviokompanije “Eurowings” nakon što putnicima, državljanima Bosne i Hercegovine, nije omogućeno da u Štutgartu bez negativnog PCR testa uđu u zrakoplov “Eurowings” na letu za Sarajevo, saopćeno je iz MVP BiH.

Direkcija “Eurowings” je danas, 10. kolovoza 2020. godine, uputila ispriku zbog neugodnosti koje su državljani BiH na tom letu imali zbog navedenog slučaja. Naveli su da će svim putnicima, na njihov zahtjev, biti prebukirane karte, dok eventualna ostala materijalna obeštećenja i slično, mogu biti predmet osobnog zahtjeva kompaniji “Eurowings” ili predmet parničnog postupka pred njemačkim sudovima.

Slijedom toga, Veleposlanstvo BiH u Berlinu je izvijestilo sve naše državljane koji su imali neugodnosti na aerodromu u Štutgartu o kontaktima sa njemačkim vlastima i direkcijom kompanije “Eurowings” te da su Veleposlanstvo u Berlinu kao i Generalni konzulat u Štutgartu, u skladu sa svojim ovlaštenjima, na usluzi svim državljanima BiH kojima je potrebna konzularna pomoć. 

Ministarstvo vanjskih poslova BiH podsjeća da bh. državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, pored bh. putovnice, nije potreban nikakav dodatni dokument, pa ni potvrda negativnog testa na koronavirus.

Komentari

NA VRH