PRIJEDLOG I ZA SKUPŠTINU

Naša stranka traži smjenu Aide Pilav jer je u jeku pandemije na odmoru

DH/Avaz.ba
10.08.2020 14:50

Predrag Kojović i Edin Forto

Foto: Avaz

Naša stranka traži smjenu Aide Pilav, predsjednice Kriznog štaba Kantona Sarajevo, poručujući da će ovo pitanje pokrenuti i na Skupštini kantona 20. augusta.

Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo na ovakav korak se odlučio, kako ističu, zbog informacije da je Pilav uzela godišnji odmor u jeku vrhunca pandemije koronavirusa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine."U trenucima kada Kanton Sarajevo ima više zaraženih nego država Slovenija, predsjednica Kriznog štaba uzima godišnji odmor te odlazi izvan države, umjesto da radi svoj posao. Kada se svim građankama i građanima preporučuje da ne napuštaju granice BiH bez prijeke potrebe, nevjerovatno je da osoba koja je zadužena za upravljanje kriznom situacijom kantona s najvećim brojem zaraženih odluči otići na godišnji odmor", navodi se u saopćenju.

Zbog svega navedenog, uz smjenu Pilav, zahtijevaju imenovanje odgovorne osobe koja će znati upravljati krizom te adekvatnim mjerama doprinijeti kontroli i stabilizaciji stanja u našem kantonu.

"Tražit ćemo da se Skupština Kantona Sarajevo o ovome izjasni na narednoj sjednici, 20. augusta", zaključuju iz Naše stranke.

Komentari

NA VRH