ZDRAVSTVENE KOMPLIKACIJE

Vasilije Kačavenda zaražen koronavirusom: U teškom stanju prebačen u Beograd

On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac

E. T. / Avaz.ba

Kačavenda: U teškom stanju

Foto: Arhiv


Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, pozitivan je na koronavirus i uslijed zdravstvenih komplikacija, upućen je na liječenje u Beograd. Prema pisanju Nove.rs, vladika Kačavenda je zbog zdravstvenih komplikacija morao da bude prebačen na liječenje u Beograd i zbog toga su mu sve ranije aktivnosti otkazane. 

- On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac, kako bi zajedno proslavili imendan vladike Nikanora - navodi izvor blizak episkopu Vasiliju Kačavendi.

Podsjetimo, ranije je na koronavirus pozitivan bio i patrijarhov vikar vladika Stefan Šarić i episkop kruševački David Perović, koji vjernike pozivao da u što većem broju posjećuju hramove.

  • Kačavenda: Optužen za pedofiliju

    Kačavenda: Optužen za pedofiliju

    Foto: Arhiv


Srbijanska javnost još uvijek se živo sjeća slučaja vladike Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloljetnih dječaka, a za koji niko dosad nije odgovorao. On je podnio ostavku zbog bolesti i to baš u trenutku kada je u javnosti isplivao snimak na kome je on intiman sa jednim mladićem.

Naime, 2013. godine u javnosti su procurela četiri audio-snimka razgovora između jednog mladića i sveštenika, koji je, navodno, za vladiku Vasilija Kačavendu podvodio dječake. U nekoliko telefonskih razgovora, sveštenik je ubjeđivao mladića da se vidi s vladikom i ugovarao susret u jednom hotelu. Na zadnjem snimku čuje se i Kačavenda, koji kaže da mu je drago što je mladiću bilo “ekstra”. Međutim, vladika je tada tvrdio da mu je gej afera namještena.

Više o temi Vasilije Kačavenda

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na