USIJANA ATMOSFERA

Haos u Sanskom Mostu: Muhameda Zekotića napao šura Šefika Sinanovića

Prišao mi je čovjek. Pitao me kako mi je ime. Ja sam odgovorio a onda me on udari, kaže Zekotić

Piše: E. T. / Avaz.ba

12.8.2020

Zekotić: Napadnut u centru grada. Avaz

Amer Lemeš zvani Gadafi napao je jutros u Sanskom Mostu Muhameda Zekotića, nezavisnog kandidata za načelnika ove Općine, saznaje "Avaz". 

Iz MUP-a USK kažu da su imali prijavu. 

- U 10 i 10 sati, lice Z. M. je prijavilo da ja napalo lice A. L. porijeklom iz Ključa. Još uvijek se traga. Nisu poznati motivi napada - kazao je za "Avaz" Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK. 

Pozvali smo i Muhameda Zekotića koji je za "Avaz" ispričao šta se dogodilo, te pojasnio motive ovog nemilog događaja i napada na njega. 


Amer Lemeš: Policija traga za njim. Avaz

- Prišao mi je čovjek. Pitao me kako mi je ime. Ja sam odgovorio a onda me on udario. Bili su svjedoci, sve su vidjeli šta se dogodilo - kaže Zekotić za "Avaz".

Kaže da je kasnije saznao da je Lemeš šura Šefika Sinanovića, koji više od 15 godina ne uspijeva dobiti dozvolu za gradnju objekta u centru Sanskog Mosta, i da mu je odmah sve bilo jasno.

- Na sve načine pokušavaju spriječiti moj izlazak na izbore kao nezavisnog kandidata. Napadač mi je nakon što su nas razdvojili prijetio riječima da će sljedeće biti metak u čelo, na očigled prisutnih građana. Šefik Sinanović je bliski prijatelj Nijaza Kadirića, potencijalnog kandidata sanske koalicije "Vrijeme je". Ovo me nije pokolebalo u mojoj borbi, naprotiv, samo sam još odlučniji u svojoj borbi - kazao je Zekotić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.