GOVORI ZA AVAZ

Načelnik Žepča Mato Zovko: Strahujemo za nevjestu jer je u petom mjesecu trudnoće

Mato Zovko, načelnik Žepča, obznanio je kako je pozitivan na koronavirus, a u razgovoru za “Avaz” ističe kako mu je bris uzet još 8. avgusta, a da je rezultate saznao tek jučer

Mato Zovko: Snimao pluća. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

12.8.2020

Mato Zovko, načelnik Žepča, obznanio je kako je pozitivan na koronavirus, a u razgovoru za “Avaz” ističe kako mu je bris uzet još 8. avgusta, a da je rezultate saznao tek jučer. 

- Sporo sve ide. Nažalost, ja sam pustio da sve ide po regularnoj proceduri. Tek jučer sam saznao rezultate, a dozvoljeno mi je da to obznanim tek danas. Tako da, nažalost, ove procedure su itekako spore - govori Zovko.

Nemoć u rukama

Ističe da je najprije imao simptome jače od blažih.

Počelo je od temperature, koja je odmah stala. Zatim je uslijedila nemoć u rukama, nogama, bol u mišićima, glavi… Malo grlo i nos, a onda proliv… Vjerovatno zbog Sumameda koji konzumiram - pojašnjava on. 

Ističe da je neposredno prije našeg razgovora snimao pluća, te da čeka rezultate odnosno očitanje nalaza. Osim njega, u kući je zaražena najprije bila nevjesta, ali i njegov sin.

- U kući je kod nas nevjesta bila prva zaražena, to je saznala u prošli petak, onda je bris uzet meni, supruzi, sinu i kćerki. Srećom, supruga i kćerka nisu pozitivne, ali najviše nas brine što je nevjesta u petom mjesecu trudnoće. Hvala Bogu, za sada smo svi dobro - govori Zovko.


Neodgovorno ponašanje

Komentirajući trenutne mjere, ali i njihovo poštivanje, načelnik Žepča kaže da se ljudi sve više ponašaju neodgovorno.

Došlo je ljeto, koje donosi okupljanja a koja su neizbježna. Pazio sam se više od prosjeka. Odakle je došla zaraza, šta i kako, ne znam. Trenutne mjere su dovoljne, ali treba pooštriti kontrole njihovog poštivanja - zaključuje za “Avaz” Zovko. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.