VIDIĆ PISAO BEVANDI

Načelnik PU Čapljina na posao dolazi turistički: Dođe u 9, a ode u 11 sati

Godinama nijedno teško krivično djelo nije rasvijetljeno

Unesen nemir i strah među građane Čapljine. Ilustracija

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

12.8.2020

Gradonačelnik Čapljine, Smiljan Vidić uputio je zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera ministru unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona, Slađanu Bevandi. 

Vidić je, kako je objavljeno na službenoj stranici Grada Čapljine, Bevandu podsjetio na to da se posljednjih  nekoliko godina na području Čapljine dogodilo više teških krivičnih djela, a da nijedno nije rasvijetljeno.

- Vrhunac tih nemilih događanja se desio 7. avgusta kada se u večernjim satima u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja. Jedna osoba je ranjena, a samo pukim slučajem niko više nije stradao.

Ovaj događaj je unio veliki nemir i strah među žitelje Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina. Pitamo se kako sudionici ovakvih događaja mogu ostati nesankcionirani - naveo je Vidić.


Faksimil zahtjeva. Avaz

Nadalje, Vidić je naveo da kao gradonačelnik nema nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina , „ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtjevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebne radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni, a akteri tih događaja sankcionirani“.

- Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina, počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna Policijska uprava, a na posao dolaziti u 9, a odlaziti u 11 sati, nakon marende!

Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu!-poručio je Vidić.

Podsjetimo, Matko Križanović (28) iz Gabele u protekli petak je u večernjim satima iz automatske puške prostrijelio Igora Č.(43) u predjelu nogu, nakon čega je pobjegao.

Za Križanovićem se i dalje traga. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.