IZVRŠNI ODBOR

SDA saopćila ime kandidata za gradonačelnika Zenice: Nezir Pivić

Nosilac liste za Gradsko vijeće Zenice biti zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i ugledni privrednik Suad Kaknjo

Nezir Pivić. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

13.8.2020

Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Zenica jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici odlučio da će kandidat SDA za gradonačelnika Grada Zenica biti prof. dr. Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Zenica. Izvršni odbor SDA Zenica je također odlučio da će nosilac liste za Gradsko vijeće Zenice biti zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i ugledni privrednik Suad Kaknjo. 

Građanima Zenice smo obećali najbolje kandidate i to smo obećanje ispunili. Mnogi su za našu listu za Gradsko vijeće koju predvodi federalni zastupnik Suad Kaknjo kazali da je najbolja od uspostave nezavisnosti. Zajedno sa mnom, mi smo garant da će Zenica, ako Bog da, biti spašena. Zenicom vladaju neznanje, bahati primitivizam, kriminal i nemoral. Zenicu je napalo teško nevrijeme koje traje već evo četiri godine. Sa Zenicom se iživljava šačica primitivnih varalica. Zato smo Zenici odlučili vratiti najprije dostojanstvo, a onda i povesti Zenicu zajedno sa njenim građanima putem razvoja. U našoj izbornoj kampanji se s aktuelnom vlašću nećemo baviti, oni su svoje rekli i pokazali. Oni su prošlost i oni nas više ne zanimaju. Oni su svoje završili - kazao je, između ostalog, Pivić. 

Naglasio je da je Zenica nepravedno zaustavljena u razvoju te da će ovom gdradu vratiti njegove simbole - spasiti Čelik, Zeps i Zenicatrans. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.