IZBORI 2020.

Na funkciji 19 godina: Jasmin Imamović kandidat za gradonačelnika Tuzle

Glavni protukandidat će mu biti Vahid Jusufović kojeg su nominovali DF i Socijaldemokrati, a nezvanično, njega će podržati i SDA.

Jasmin Imamović. Avaz

Avaz.ba

13.8.2020

Aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović iz Socijaldemokratske partije (SDP) ponovo će biti kandidat za ovu poziciju na predstojećim lokalnim izborima.


Glavni protukandidat će mu biti Vahid Jusufović kojeg su nominovali DF i Socijaldemokrati, a nezvanično, njega će podržati i SDA. Protukandidatkinja će mu biti Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke. Razlog zašto je NS u Tuzli odlučila nastupiti odvojeno u odnosu na SDP, iako u većini ostatka države nastupaju zajedno, navodno leži u animozitetu koji postoji između predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića.

Jasmin Imamović se na poziciji prvog čovjeka Tuzle nalazi već 19 godina. Na mjesto načelnika Općine Tuzla došao je u februaru 2001. godine, a zatim je na ovoj poziciji ostao uvjerljivim pobjedama na direktnim izborima u oktobru 2004., 2008. i 2012. godine.

Od oktobra 2014. godine Tuzla je proglašena gradom, a Imamović gradonačelnikom. Trenutno se nalazi na koncu petog mandata. 

 Jasmin Imamović rođen je 1957. godine u Brčkom. Osnovnu i srednju školu je završio u Tuzli, a diplomirao je 1980. godine na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Član je Socijaldemokratske partije i njenog Glavnog odbora od 2000. godine. Imamović je radni vijek proveo u organima Općine Tuzla. Po završetku fakulteta zaposlio se u imovinsko-pravnoj službi, gdje je radio osam godina. Nakon toga je dvije godine bio pomoćnik Međuopćinskog javnog pravobranioca. Od 1990. godine pa narednih jedanaest godina je bio sekretar Skupštine Općine, a potom sekretar Općinskog vijeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.