ZAHVALNOST RUSIJI

Nešić s Ivancovom: Želja da se ruska vakcina što prije nađe u BiH

On je izrazio zahvalnost Rusiji na dosljednoj privrženosti i zaštiti Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz DNS-a.

Ivancov i Nešić. Srna

Avaz.ba / Srna

13.8.2020

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić danas je ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu čestitao to što je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv kovida 19, te izrazio želju da se ona što prije nađe i u BiH.

- Svi smo se obradovali ovoj dobroj vijesti, jer pandemija odnosi ljudske živote, ugrožava zdravstveni sistem, ali i na koljena baca ekonomiju cijelog svijeta. U ovom momentu, naš prioritet u Republici Srpskoj i BiH jeste borba za ljudske živote, ali i borba za saniranje ekonomskih posljedica pandemije", rekao je Nešić.

  On je izrazio zahvalnost Rusiji na dosljednoj privrženosti i zaštiti Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz DNS-a. 
 

Ivancov je istakao prijateljski odnos Ruske Federacije prema BiH i izrazio nadu da će saradnja između dvije zemlje biti još bolja i pomoći ekonomiji u BiH da što lakše prebrodi krizu.  

On je ponovio stav Ruske Federacije da je privržena temeljnim principima Dejtonskog mirovnog sporazuma, koje će dosljedno štititi kao njegov garant. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.