BANJA LUKA

Lider mladih PDP-a snimio video: Ulažu 1,6 miliona KM u Covid bolnicu koju će srušiti

Pozvao je građane RS-a da poklone vlastima, kako je kazao, jednu vreću cementa, pijesak i drugi materijal za gradnju bolnice s obzirom na to da su novac trošili na kupovinu helikoptera, putovanja i drugo

Piše: Avaz.ba

14.8.2020

Predsjednik banjalučkog Savjeta mladih Partije demokratskog progresa (PDP) Ivan Begić snimio je video u kojem opisuje objekat u kojem vlast želi da zbrinjava pacijente koji su pozitivni na koronavirus.

- Covid bolnica u Banjoj Luci je kao iz horor filma - kazao je Begić.

Objasnio je da je to jedan dio nove Covid bolnice u koji je Vlada RS-a uložila 600.000 KM i u kojoj planiraju da ulože još milion KM.

- U slučaju da zatreba, pa neka nam se nađe. Pa tako u slučaju ako nam zatreba neka se nađe, oni kupe helikopter, pokretnu bolnicu, pa je vrate. Znate šta se sve dešavalo u tom slučaju. Zamislite da ulažete milion i 600.000 KM u jedan objekat koji je planiran za rušenje i kažete: "Da, kad prođe ova epidemija, mi ćemo ovo da srušimo" - naglasio je Begić. 

Uporedio je projekt gradnje podzemne garaže na Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjoj Luci koji košta 35 miliona KM, a da, kako kaže, pri tome nema gradske opće bolnice kakve imaju Prijedor, Doboj ili Bijeljina.

- Pa da smo napravili gradsku bolnicu mi ne bismo morali ovdje da pravimo Covid bolnicu jer bismo imali kapacitete. Ne bismo morali praviti taj parking od 35 miliona KM - naglasio je Begić.

Ocijenio je da je lokacija gdje se planira napraviti COVID bolnica, kako je rekao, idealna za gradnju jedne opće bolnice, ali da se to neće desiti zahvaljujući vlastima. Prema njegovim riječima, to će se promijeniti na lokalnim izborima. 

Pozvao je građane RS-a da poklone vlastima, kako je kazao, jednu vreću cementa, pijesak i drugi materijal za gradnju bolnice s obzirom na to da su novac trošili na kupovinu helikoptera, putovanja i drugo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.