NAKON SASTANKA VLADE KS

Gavrankapetanović: Garnizona ambulanta bit će vraćena Općoj bolnici

Mislim da ako svi svoj dio posla urade ovo se može uraditi brzo. Važno je da se sagleda ozbiljnost trenutka i građanima Sarajeva ponudi trajno i izvanredno rješenje što prije, poručuje Gavrankapetanović

Gavrankapetanović: Sastanak je bio konstruktivan. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

14.8.2020

U Vladi Kantona Sarajevo danas je održan sastanak na kojem su prisustvovali, osim članova Vlade KS, i predstavnici UNDP-a, koji je postao dio priče o projektiranju i formiranju Covid bolnice u zgradi bivše garnizone ambulante i stacionara u okviru Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Kako nam je kazao ljekar Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", ovu zdravstvenu instituciju na sastanku su predstavljali anesteziolozi i kolega infektolog.

- Sastanak je bio konstruktivan, tehničke prirode gdje su se sa UNDP-om dogovarali koraci rekonstrukcije garnizone ambulante i stacionara. Dogovoreni su naredni koraci za izradu projektne dokumentacije sa ciljem da se što brže uradi sa obzirom na to da je izgubljeno dosta vremena od februara - kazao je Gavrankapetanović.

Kako je istakao, dogovoreni su primarni karoci, a to su da se objekat prebaci u vlasništvo Opće bolnice što je, kako kaže, trebalo biti urađeno davno, potom izrada projektne dokumentacije, rekonstrukcija prostora koji se uvodi u bolnički kapacitet, kao i nabavka opreme.

- Mislim da ako svi svoj dio posla urade ovo se može uraditi brzo. Važno je da se sagleda ozbiljnost trenutka i građanima Sarajeva ponudi trajno i izvanredno rješenje što prije - poručuje Gavrankapetanović.

Naglasio je da će Vlada KS Općoj bolnici omogućiti zaposljenje dodatnih infektologa kao i medicinskih sestara.

- To su obećali i ranije. Grad će konačno riješiti na ozbiljan način svoj problem - zaključio je Gavrankapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.