NA LICU MJESTA

Inspekcija i policija došli da zatvore kafić ilegalnih migranata, na vratima ih dočekala poruka

Prije dolaska policije i inspekcije, kako javlja reporter "Avaza" ispred objekta je 45 minuta stajao muškarac afroazijskog porijekla, koji je stalno telefonirao

Piše: E. T. / Avaz.ba

14.8.2020

Inspekcija i policija došli da zatvore kafić. E. Trako

Nakon pisanja "Avaza" da su ilegalni migranti otvorili kafić na Ilidži, danas je promptno reagirala i Kantonalna inspekcija.

Uz podršku pripadnika MUP-a stigli su oko 18 sati na lice mjesta u namjeri da izvrše sanitetski i tržišni nadzor u objektu, odnosno da ga zapečate. 

Međutim, na vratima ih je dočkela poruka "Zatvoreno zbog tehničkih problema", koja je bila napisana na engleskom i arapskom jeziku.

Inspekciju na vratima dočekala poruka. E. Trako

Fahir Halilović, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS kazao je za "Avaz" da postoji velika mogućnost da je migrante neko upozorio da će biti kontrolirani.

- Nadzor ćemo nastaviti, i utvrditi sa nadležnim općinskim organima čije je vlasništvo objekt i da li je zaključivan ugovor o iznamljiivanju u zakup - kazao je Halilović.

Prije dolaska policije i inspekcije, kako javlja reporter "Avaza" ispred objekta je 45 minuta stajao muškarac afroazijskog porijekla, koji je stalno telefonirao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.