NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Korona odnijela još 11 života

Naši novinari bili su na licu mjesta u sarajevskom naselju Ilidža, gdje su inspektori pokušali zapečatiti nelegalni ugostiteljski objekat koji su otvorili ilegalni migranti

Piše: Avaz.ba

15.8.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bosanskohercegovačkog dnevnog lista, čitajte o alarmantne podatke o koronavirusu koji je odnio još 11 života u Bosni i Hercegovini. 

Naši novinari bili su na licu mjesta u sarajevskom naselju Ilidža, gdje su inspektori pokušali zapečatiti nelegalni ugostiteljski objekat koji su otvorili ilegalni migranti.

Komentar dana „Amerika se budi“ pisao je novinar Alen Bajramović.

Pročitajte i našu temu o lokalnim izborima, a donosimo detaljan pregleg ko su kandidati na predstojećim izborima u BiH.

Otkrivamo i detalje akcije Federalne uprave policije koji su otkrili ko stoji iza hakerskog napada na Općinu Centar Sarajevo.

Ličnost dana je Mirsad Miro Purivatra, čovjek i za teška vremena.

Na stranama Globusa čitajte žestoke reakcije na sporazum Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

Pročitajte i tragičnu ispovijest oca dječaka koji je preminuo u Neumu: Moj Nadin mi je umro na rukama.

„Dnevni avaz“ bio je i na gradilištu Zeničke zaobilaznice: Novih 11 kilometara autoputa uskoro u funkciji.

Na stranama Mozaika čitajte kako je Islamska zajednica BiH donirala sredstva za nabavku aparata za djecu s poteškoćama u razvoju. A donosimo i detalje s otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine održava u posebnom formatu.

Na stranama Crne hronike čitajte zašto je zatražen pritvor za ubistvo u Ahatovićima, te kako je Aldin Šabić ubadao nožem komšiju dok su ga ostali držali. Također pročitajte i zašto je Vrhovni sud Federacije BiH smanjio kaznu Mujagi Ivazoviću za ubistvo u Sarajevu.

Na stranama Sporta pročitajte i zašto Lulić i Zukanović brinu selektora Bajevića. Proćitajte i mogu li Tuzlaci zaustaviti Željinu lokomotivu. Također donosimo i izvještaj sa utakmice četvrtfinala Lige prvaka na kojoj je moćni Bajern ponizio Barcelonu. 

U današnjem broju je i sedmični prilog “Sedmica”, u kojem možete pročitati i našu temu o tome kako se region naoružava, te saznati zašto Srbija prednjači. Također pročitajte i ispovijest libanskog novinara Hasana Hajdara Diaba koji za „Avaz“ govori o strahotama koje nakon stravične ekplozije preživljavaju stanovnici Bejruta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.