VREMENSKA PROGNOZA

Očekuje nas kišovit vikend u BiH, temperature do 34 stepena

Prvog dana iduće sedmice u Bosni će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost

Danas nestabilno vrijeme u BiH. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

15.8.2020

Danas se u Bosni prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni, na jugu zemlje od 30 do 34 stepena.

U nedjelju, 16.avgusta, u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poneki pljusak je moguć u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stepeni, na jugu zemlje do 34 stepena.

Kiša se očekuje oba dana vikenda. Arhiv

Prvog dana iduće sedmice u Bosni će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza za danas povoljnija je u odnosu na proteklih nekoliko dana. Mada će u Bosni biti nestabilno, povremeni pljuskovi i nešto više svježine djelimično će popraviti opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. U Hercegovini sunčanije, u drugom dijelu dana vruće. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.