TREBINJE

Otac Srđana Aleksića s prijateljima obišao grob Zdravka Čečura Čeče

Volio si život i živio si ga na svoj način, rekao Rade Aleksić

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

16.8.2020

Zdravko Čečur - Avaz
Prijatelji potpisali košarkašku loptu - Avaz
Dnevni avaz
Rade Aleksić - Avaz
Dnevni avaz
+1

Bivši igrači KK Leotara, posjetili su grob svog prijatelja Zdravka Čečura - Čeče i odali mu poštu na košarkaški način. Naime, oni su donijeli košarkašku loptu na koju su se potpisali svi koji su bili prisutni Dragan Gluhaić-Kaja, Rade Aleksić, Zdravko Kecojević, Miralem Bilalović, Vaso Gurović, Miodrag Šakotić, Dragan Čaušić-Keli i Dragan Rakić.

Prema riječima Rade Aleksića, oca pokojnog Srđana Aleksića, oni, njegovi prijatelji po drugarstvu i po lopti, došli su da ga obiđu.


Bio si čovjek za sva vremena

- Dragi i poštovani Čečo tvoji prijatelji po lopti i po drugarstvu dođoše da te obiđu iako ti ne znaš da smo mi tu, ali mi ovo činimo za našu dušu, za tvoju uspomenu za ljubav koju smo gajili uvijek prema tebi kao čovjeku, boemu, poštenom igraču koji si bio uzor mnogim mladim košarkašima koji bi govorio ja igram kao Čeča. Mi smo kao košarkaši ponosni što smo te poznavali i što smo se družili. Volio si život i živio si ga na svoj način. Mnogi će reći na svoju štetu, a ja kažem živio si ga onako kako si ti želio od početka do kraja. Bićeš nam uvijek u dragom sjećanju ne samo nama nego svim ljudima koji su te poznavali i sportskoj javnosti - rekao je Aleksić u emotivnom govoru.

Govoreći o Čeči, Dragan Gluhaić - Kaja je rekao da ih nije došao veliki broj, ali su zato prisutni zaista pravi prijatelji i saigrači. 

- Malo neobično, nismo baš u tolikom broju li se ipak nađe ljudi Čeča koji su te poznavali neki su igrali sa tobom neki se družili, neki provodili lijepe sate u kafani uz brojne doživljaje koje si prepričavao. Svi znamo šta si volio. Za mene otišao si kao nestašan dječak neobuzdan pričajući o filmu, slušajući Indekse jer si bio dio nečega što je u Bosni i Hercegovini veliko Mirza, Davorini i Ti. U sebi si nosio dio Trebinja, ali u sebi si imao i dio Sarajeva. Bio si čovjek za sva vremena za sve ljude. Nisi razlikovao ljude kao što se u današnje vrijeme razlikuju. Bio si dio svih nas hvala ti za druženja za sve što si dao ovome gradui ovoj državi - zaključio je Gluhaić.

Podsjetimo Zdravko Čečur, bio je jedan od igrača zlatnog doba sarajevske Bosne i legenda grada podno Leotara.  


Značajnija ličnost Trebinja

Prema želji porodice i u skladu sa situacijom zbog pandemije koronavirusa, Čečo je sahranjen je u krugu najbližih prijatelja i rodbine iz Trebinja. Sahrani nažalost nisu mogli da prisustvuju ni Čečini sinovi Saša i Davorin, koji žive u Puli, odnosno Zagrebu.

U ime grada Trebinja cvijeće na Čečin grob je položio Mijat Šarović, potpredsjednik skupštine grada Trebinja, koji je rekao da je otišao čovjek, jedna od značajnijih ličnosti Trebinja.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.