OŠTAR ODGOVOR

Gavrankapetanović: Direktorica KCUS-a je mržnjom uništila zdravstveni sistem

Danima direktorica KCUS-a iznosi najružnije neistine na svoje kolege, kaže Gavrankapetanović

N. Aj. / Avaz.ba

Gavrankapetanović odgovorio direktorici KCUS-a Sebiji izetbegović

Foto: Arhiv


Ugledni ljekar Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktor Opće bolnice "Prof. dr. Abdulah Nakaš", reagirao je na izjave direktorice Kliničkog univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović koja je, između ostalog, kazala da je ova bolnica odavno trebala da ima formiran izolatorij te da jedino ona ne učestvuje u borbi protiv pandemije koronavirusa. 

Gavrankapetanović je kazao da, pokušavajući da rade svoj posao i obezbjede građanima najbolju moguću zdravstvenu pomoć i njegu u mogućnostima i kapacitetima koje posjeduje Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš", na funkciji v. d. direktora nije imao namjeru nastavljati stilom direktorice KCUS-a i stalnim prepucavanjem putem medija. 

- Međutim, na neistine koje iznosi u medijima moram odgovoriti zbog zaposlenika Opće bolnice, koji nadljudskim naporima pokušavaju pružiti zdravstvenu pomoć građanima Sarajeva, koju već mjesecima, uglavnom, ne pruža KCUS po nalogu menadžmenta, pravdajući to činjenicom da u Kantonu Sarajevo ljudi boluju isključivo od COVID-19 virusa. Danima direktorica KCUS-a iznosi najružnije neistine na svoje kolege. Ne odgovara zašto je više od 1.000 postelja prazno, zašto se naše kolege u KCUS-u koje volimo i poštujemo bune što im se ne dozvoljava operisati. Zašto je zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo slomljen? Pa nismo mi iz Opće bolnice upravljali sistemom zdravstva. To vi radite sa svojih par poslušnika (klimoglavaca). Vi ste uništili zdravstveni sistem glavnog grada rečenicama mržnje prema svojim kolegama, surovošću i neznanjem - kazao je Gavrankapetanović.

Pozvao je da se pokaže broj postelja koje su prazne, kao i broj operativnih zahvata koje su na KCUS-u dozvolili da se urade.

- I pokažite nam razloge zašto je KCUS avetinjski prazan. Sjetite se stotina lica vaših kolega koje je vaš sistem protjerao. Pogledajte brojeve Opće bolnice koji prikazuju hiljadu prijema pacijenata za mjesec dana, pogledajte brojeve operisanih i izliječenih pacijenata. Pogledajte porode korona pozitivnih trudnica. Pogledajte u oči svoje kolege i prestanite iznositi neistine. Nikada nas nećete zavaditi sa ljekarima KCUS-a. To su naša braća i sestre. Težak posao zajedno radimo. Po dogovoru liječimo tudnice pozitivne na COVID-19 i svu djecu. Liječili smo i odrasle dok nismo dobili naređenje da svi pozitivni na COVID-19 se liječe na Podhrastovima, a da mi preuzmemo sekundarni nivo liječenja za cijeli grad - istakao je Gavrankapetanović.

Naglasio je da nikada neće odustati ni od jednog bolesnog pacijenta.  

- Šest mjeseci opstruirate dodjelu garnizone ambulante Općoj bolnici kojoj prirodno pripada. Vršite pritisak da se pacijenti sa upalom pluća, pored hiljadu praznih postelja u KCUS-u, liječe u Studentskom domu bez kiseonika. Bavite se medicinom i liječenjem i prestanite sa sijanjem ružnih riječi. U nama ćete imati sagovornika onda kada shvatite da je nadmetanje u dobru jedini jezik koji razumijemo - zaključio je Gavrankapetanović.

Više o temi Ismet Gavrankapetanović

NA VRH

Podijeli članak na