REAKCIJE

Ćemalović: Tvrdnja Kambera je neistinita, nikada neću objavljivati identitet zaraženih

Pozivam poslanika da javno objavi nazive svih tih „pojedinih medija“ kojima sam „navodno“ ustupila podatke o njegovom identitetu

Nermina Ćemalović. Arhiv

Piše: A. J. / Avaz.ba

18.8.2020

U svom svakodnevnom radu kao i poslovima koje odgovorno i savjesno obavljam, nikada nisam i nikada neću objavljivati identitet osoba koja su pozitivna na Covid-19, kazala je za "Avaz" ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

U reakciji na izjavu poslanika Parlamenta FBiH Asima Kambera (SDA) da je pojedinim medijima dala informaciju da je pozitivan na koronavirus, navodi da je ova tvrdnja "u potpunosti neistinita kao i krajnje proizvoljna".

- U kontekstu navedenog, pozivam imenovanog poslanika da javno objavi nazive svih tih „pojedinih medija“, kojima sam „navodno“ ustupila podatke o njegovom identitetu ili eventualno bilo koju drugu informaciju, koja se odnosi na njega lično u vezi Covida-19. Ukoliko isti ne objavi koji su to „pojedini mediji“, njegova izjava će se smatrati lažnom i zlonamjernom - navela je Ćemalović te izrazila nadu za brzo ozdravljenju Kambera.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.