EVROPSKA UNIJA

Osigurano 12 miliona eura kredita za mala i srednja preduzeća u BiH

Evropski investicijski fond pruža Raiffeisen banci sredstva u sklopu paketa za ekonomsku podršku za oporavak od pandemije koronavirusa

Osigurano 12 miliona eura kredita za mala i srednja preduzeća u BiH. Arhiv

E. H. / Avaz.ba

18.8.2020

Evropski investicijski fond (EIF) i Raiffeisen banka u BiH potpisali su ugovor kojim se omogućuje povećanju kreditne sposobnosti banke kako bi ponudila 12 miliona eura novog finansiranja uz bolje uvjete za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Evropski investicijski fond pruža Raiffeisen banci sredstva u sklopu paketa za ekonomsku podršku za oporavak od pandemije koronavirusa koji je uvela Evropska unija. 


raiffeisen banka potpisala ugovor s Evropskim investicijskim fondom. Arhiv

Garancije EIF-a, koje su dio Evropska investicijske banke omogućit će mikro, malim i srednjim poduzećima i startapima pogođenim pandemijom da imaju koristi od poboljšanog pristupa finansiranju.

Pored toga, Raiffeisen banka će moći proširiti svoje trenutno kreditiranje i podršku širem krugu poslovnih klijenata, čak i uz povećani kreditni rizik. To uključuje start-up kompanije čije su mogućnosti kreditiranja ionako smanjene zbog visokog kreditnog rizika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.