PREDSJEDNIK HDZ-A BIH

Čović uvjeren u pobjedu u Mostaru, iznenađen ulogom vjerskih zajednica u kampanji

Vjeruje da će kroz svoje liste doći do natpolovične veličine u Gradskom vijeću

Dragan Čović. Screenshot

Avaz.ba

18.8.2020

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas da je uvjeren da će ova stranka pobijediti na izborima u svim općinama i gradovima za koje imaju liste, te da će birači prepoznati i njihov rad u Mostaru.

- Mostar je sam po sebi tema već dugo vremena dao Bog da smo mogli napraviti dogovor oko izbornih pravila i izori su zakazni, nisam podržao da izbori budu odvojeni od drugi lokalnih izbora. Ako su u Mostaru 20.12. onda su svi trebali biti tada ili drugi termin da se odredi, ali urađeno je što je urađeno. Mi se pripremamo, predali smo liste za sve druge općine i gradove. Uvjereni smo da ćemo ih sve dobiti - rekao je Čović.

Kazao je kako će do kraja mjeseca izaći s listama kandidata i koalicija za Mostar.

- Kampanja je već krenula. Začuđujuće se uključuju i vjerske institucije neskriveno jer imate predvodnike procesa koji javno pozivaju ko s kim treba koalirati. Sve je to jedan dobar trenutak za dizanje atmosfera da izazov Mostara bude maksimalan i s jedne, druge i pete strane - smatra Čović.

Naglasio je kako "vjeruje da će kroz svoje liste doći do natpolovične veličine u Gradskom vijeću i da će ovaj ambijent u Mostaru pretvoriti u jednu afirmativnu priču".


- Bio bih sretniji da smo gradonačelnika birali direktno, ali ostavili smo ovaj model. Uvjeren smo da će naš dosadašnji rad biti prepoznat i da ćemo dobiti podršku - rekao je Čović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.