KANTON SARAJEVO

Ministar Krivić: Sigurnost djece nam je najbitnija i time smo se vodili

Razgovarali smo o epidemiološkim mjerama i Zavod nam je dao smjernice na osnovu kojih smo donijeli današnju odluku, rekao Krivić

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

18.8.2020

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS danas je u dogovoru sa Kriznim štabom KS donijelo odluku o načinu pohađanja nastave za školsku 2020./2021. godinu, a koja se odnosi na osnovne i srednje škole.

Ministar Anis Krivić rekao je za „Avaz“ da su sastanku prisustvovali direktorica Zavoda za javno zdravstvo KS Aida Pilav, glavni epidemiolog Anisa Bajramović i predstavnici ministarstva. 

- Razgovarali smo o epidemiološkim mjerama i Zavod nam je dao smjernice na osnovu kojih smo donijeli današnju odluku. U svakom trenutku imali smo na umu sigurnost i zaštitu djece. Time smo se vodili i to nam je najvažnije – rekao je Krivić.

Dodao je da je upoznat sa stavom Sindikata obrazovanja i peticijom roditelja. 

- U izradi današnje odluke učestvovale su radne grupe i timovi ispred ministarstva, a koje čine članovi Sindikata i predstavnici roditelja. Mislim da sa ovakvim modelom nastave, koji je jedinstven u BiH, sigurno nećemo dovesti u pitanje zdravlje učenika što je po meni i najvažnije – rekao je Krivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.