SASTANCI

Rumunski vojni izaslanici posjetili Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH

U fikusu razgovora su bili dosadašnja suradnja Oružanih snaga dviju prijateljskih zemalja, kao i potreba unapređenja suradnje u svim područjima gdje za to postoje kapaciteti u Rumuniji i BiH

Sa satanka. MO BiH

Avaz.ba / Fena

18.8.2020

Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za operacije, general Ivica Jerkić, primio je u posjetu vojnog izaslanika Republike Rumunjske u BiH, brigadira Robertina Christiana Ciobanua i ujedno u oproštajni posjet dosadašnjeg vojnog izaslanika te zemlje, brigadira Bogdana Ionescua, saopćilo je Ministarstvo obrane BiH. 

U fikusu razgovora su bili dosadašnja suradnja Oružanih snaga dviju prijateljskih zemalja, kao i potreba unapređenja suradnje u svim područjima gdje za to postoje kapaciteti u Rumuniji i BiH. General Jerkić je zahvalio dosadašnjem vojnom izaslaniku, brigadiru Ionescuu, za postignute rezultate u bilateralnoj suradnji dviju zemalja, a novoimenovanom vojnom izaslaniku, brigadiru Ciobanu je zaželio uspješan rad u Bosni i Hercegovini. 

Odlazećeg rumunskog vojnog izaslanika Ionescua i novoimenovanog brigadira Ciobanua je u sjedištu Ministarstva obrane BiH primio pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.