NA LICU MJESTA

Policija i građani u Purićima zaustavljaju i pregledavaju autobuse

Zaustavljen je jedan autobus i policija pregledava ima li migranata u njemu dok građani podržavaju policiju

Piše: E. Trako

18.8.2020

Građani Velike Kladuše i okolnih mjesta ne odustaju. I večeras su se okupili i zajedno sa policijom će patrolirati čitavu noć kako bi spriječili prijevoznike da dovode migrante u Krajinu.

S njima na licu mjesta nalazi se i reporter "Avaza", a građani su poručili "Ostajemo čitavu noć".

Podsjećamo, nekoliko kilometara od Velike Kladuše u mjestu Purići večeras su se okupili građani kako bi izrazili nezadovoljstvo dolaskom migranata i kako bi spriječili prijevoznike da ih dovode. 

Iako su od komandira policije dobili obećanje da će policija vračati svaki autobus koji bude prevozio migrante, građani su ipak ostali.

Zaustavljen je jedan autobus i policija pregledava ima li migranata u njemu dok  građani podržavaju policiju.

Građani poručili: "Ostajemo čitavu noć" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Posljednji događaji u Krajini jasno otkrivaju kolika je šteta po interes države i građana nastala kada je SDA, odnosno Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH personalno odbio plan Fahrudina Radončića u vezi sa migantskom krizom. Jer, brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu sa najvišim standardima poštivanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se sačuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.