NAŠI U SVIJETU

Bišćanka Šabić-El-Rejes sa američkog univerziteta "Columbia": "Dnevni avaz" je bosanski "New York Times"

Naime, kako kaže, bh. diplomate ne rade svoj posao, ne promoviraju BiH kako bi trebali te kako su samo "na grbači" ove države

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

19.8.2020

Amra Šabić-El-Rejes. Arhiv

Autorica knjige "Mačka kojoj nikada nisam dala ime: Istinita priča o ljubavi, ratu i preživljavanju" Amra Šabić-El-Rejes (Rayess), Bišćanka sa adresom u Njujorku, ovih dana jasno i glasno govori o bh. diplomatima u svijetu, sa naglaskom na one u Americi.

Naime, kako kaže, oni ne rade svoj posao, ne promoviraju BiH kako bi trebali te kako su samo "na grbači" ove države.

Uputila je Šabić-El-Rejes, profesorica na prestižnom univerzitetu "Columbia", otvoreno pismo Ministarstvu vanjskih poslova BiH u kojem je navela sve to, a posebno je istaknula Mirzu Pašića, savjetnika pri Ambasadi BiH u Vašingtonu.

Naime, nakon što je "Dnevni avaz" objavio intervju s Šabić-El-Rejes pod naslovom "Potrebno je obrazovati Amerikance o tome šta se desilo Bošnjacima", ova Bišćanka ga je podijelila na svom Facebook profilu. Pašić je prokomentirao: "Amerikance? Možda ste mislili Ruse i Kineze".


This was published today in Dnevni Avaz (I call it Bosnia's NYT). Only days ago, I had an unfortunate encounter with a...

Posted by Amra Sabic-El-Rayess on Monday, August 17, 2020

To je bio povod pisma Ministarstvu vanjskih poslova BiH, koje je "Dnevni avaz", također, objavio. I taj članak je Šabić-El-Rejes podijelila te, između ostalog, napisala:

- Ovo je objavljeno u Dnevnom avazu, ja ga zovem bosanski "New York Times".

Potom je ponovo objasnila pozadinu svega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.