SKUPŠTINA KS

Prekinuta hitna sjednica na kojoj su trebale biti imenovane nove ministrice

Prije hitne sjednice Skupštine KS, Komisija za izbor i imenovanja Skupštine KS podržala je prijedlog razrješenja ministara Jasne Agić i Rusmira Mesihovića

Sjednica se održava online. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

20.8.2020

Nakon pauze od pola sata hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je prekinuta. 

Na prijedlog Zvonka Marića iz Kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, prekinuta je hitna sjednica na kojoj su trebali biti imenovani novi ministri u Vladi KS. Nakon toga uslijedila je 28. redovna sjednica.

- Ekspoze koje su pripremale kandidatkinje nisu dobili svi zastupnici, predlažem da prekinete sjednicu i da nastavimo sa radom redovne sjednice koje smatramo da je važnije nego ovo o čemu mi govorimo. Molim sve klege zastupnike da uvaže moj prijedlog - kazao je Marić. 

Podsjećamo, na današnjoj hitnoj sjednici trebale su biti imenovane ministrice rada i socijalne politike Anela Mešić i zdravstva Draženka Malićbegović.

Prije zasjedanja, Komisija za izbor i imenovanja Skupštine KS podržala je prijedlog razrješenja ministara Jasne Agić i Rusmira Mesihovića. 

Na redovnoj sjednici koja je otvorena naći će se Informacija Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Kriznog štaba i Civilne zaštite o poduzetim mjerama i s prijedlogom mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.