LIDER BIH

Dodik: RS neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata

Stav je isti, nema zadržavanja migranata u Republici Srpskoj

Milorad Dodik. Arhiv

Avaz.ba

20.8.2020

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, izjavio je za RTRS kako Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata.

Dodik je rekao kako će nadležni u Republici Srpskoj i dalje prevoziti migrante do dijelova BiH u koji žele da dođu, te je još jednom potvrdio da je stav vlasti Republike Srpske da nema zadržavanja migranata, kao ni otvaranja sabirnih centara za migrante.

- Naša politika oko migranata je poznata i nije ništa novo. Mi pokušavamo, najviše preko dojava građana da saznamo gdje se nalaze migranti, kojim rutama se kreću. Ne želimo da se oni slobodno kreću u Republici Srpskoj, te da vrše prtisak na stanovništvo i razbojnički se ponašaju - rekao je Dodik.

On je pojasnio kako MUP Republike Srpske postupa sa migrantima koje nađe na području Srpske.

- Onda kada ih privedemo na jedno mjesto, organizujemo im prevoz gdje žele da idu. Oni idu u USK. Kako oni iz Bijeljine ne bi išli kroz Republiku Srpsku mi ih prevezemo tamo gdje žele. Neki idu u Sarajevo, neki za Tuzlu, učinimo im uslugu. Ponudimo im prevoz da se ne zadržavaju u Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

Istakao je da postoji odlična reakcija stanovništva kada je riječ o migrantima.

- Sada je neka zabrana. Šta mislite da smo mi uzeli i postavili zabranu, čitav svijet bi se digao oko toga. Razumijem ljude u USK-u, ali mi nećemo prestati sa našom praksom da ih prevezemo gdje žele van Republike Srpske - naveo je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.