PREMIJER KANTONA SARAJEVO

Nenadić: Morat ću donijeti odluku o privremenom imenovanju vršioca dužnosti ministra zdravstva

Dodao je da je Vlada KS od formiranja i stupanja na dužnost 3. marta ove godine imala čak 81 sjednicu

Nenadić: Očekivao da će danas imati imenovanje. Printscreen

Piše: A. Č. / Avaz.ba

20.8.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić na današnjoj sjednici Skupštine KS rekao je da je očekivao da će danas biti imenovane nove ministrice u Vladi KS.

- Sigurno da imamo veliki problem zbog nepostojanja, odnosno nefunkcionisanja ministra zdravstva i to nam trenutno stvara najveće probleme u radu Vlade. Ja sam očekivao da ćemo danas imati imenovanje. Ukoliko se to ne desi, ja ću već od sutra ili prekosutra morati donijeti odluku o privremenom imenovanju vršioca dužnosti, odnosno poduzeti i druge mjere kako bismo nadoknadili taj nedostatak funkcionalnog djelovanja ministra zdravstva u ovako teškom vremenu - istaknuo je na sjedncici Nenadić.

- Bez obzira na činjenicu da imamo dva ministra u ostavci, ministar zdravstva prof.dr. Rusmir Mesihović je na bolovanju. S druge strane, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Jasna Agić podnijela je ostavku iz zdravstvenih razloga, ali ona radi i funkcioniše u ministarstvu redovno tokom čitavog ovog perioda - rekao je Nenadić.

Dodao je da je Vlada KS od formiranja i stupanja na dužnost 3. marta ove godine imala čak 81 sjednicu, te je tom prilikom razmatrano 2.050 tačaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.