NAĐA BERBEROVIĆ-DIZDAREVIĆ

Alijina unuka u intervjuu za "Avaz" otkriva zašto ulazi u politiku

Godinama pratim politiku i glasam na izborima, a ovaj put ću iskoristiti svoje aktivno biračko pravo kao kandidat na listi SDA, kazala je između ostalog Berberović-Dizdarević

Berberović-Dizdarević: Godinama pratim politiku i glasam na izborima. Arhiv

Razgovarao: Erdin Halimić / Avaz.ba

20.8.2020

Na listi kandidata SDA za vijećnike u općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo nalazi se i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke Alije Izetbegovića. prvog predsjednika Predsjedništva BiH i prvog predsjednika SDA.

Berberović-Dizdarević u intervjuu za „Dnevni avaz“ govori o očekivanjima na lokalnim izborima, razlozima zašto se odlučila za ulazak u politiku. Prisjeća se svog djeda Alije Izetbegovića, ali i odgovara na pitanja o kritikama da je previše članova porodice u Izetbegović u bh. politici. Također, naša sagovornica vrlo otvoreno komentarišete politiku svog daidže i daidžinice Bakira i Sebije Izetbegović te odgovara na pitanje da li ima njihovu podršku na početku svoje političke karijere. 


Berberović-Dizdarević: Rođena sam i odrasla u Starom Gradu. Arhiv

- Rođena sam i odrasla u Starom Gradu. Tu i danas živim sa svojom porodicom, a tu se nalazi i muzej „Alija Izetbegović“, čija sam direktorica. Također, tu se nalazi šehidsko mezarje Kovači na kojem je sahranjen moj rahmetli dedo. Vezana sam za ovaj dio grada i želim da uradim sve što mogu da se ova izuzetno vrijedna kulturna i historijska jezgra očuva i zaštiti. Godinama pratim politiku i glasam na izborima, a ovaj put ću iskoristiti svoje aktivno biračko pravo kao kandidat na listi SDA. Vjerujem da ću dobiti povjerenje - kazala je između ostalog Berberović-Dizdarević.

Cijeli intervju ekskluzivno čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.