SKANDALOZNO

Uprkos mjerama USK: Autobus iz Sarajeva dovezao 30 migranata u Krajinu

Reporter "Avaza" u 18:20 sati na punktu Velečevo snimio je grupu od 30 migranata koje je dovezao autobus "Centrotransa" direktno iz Sarajeva

Piše: E. Trako

21.8.2020

Policija evidentirala migrante - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nakon što je Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području USK prije dva dana izdala set naredbi, između ostalog da se zabranjuje prijevoz migrnat u Unsko-sanski kantonu, evidentno je da se ta naredba ne poštuje.

Reporter "Avaza" u 18:20 sati na punktu Velečevo snimio je grupu od 30 migranata koje je dovezao autobus "Centrotransa" direktno iz Sarajeva.

Kako nam je kazao policajac koji je evidentirao pristigle migrante, najviše ih je iz Pakistana. 

Ovo je još jedan primjer da migrantsku krizu mnogi ne doživljavaju ozbiljno, a da najveći dio teretana nose građani USK.

Policija kontrolira migrante. E. Trako

Posljednji događaji u Krajini jasno otkrivaju kolika je šteta po interes države i građana nastala kada je SDA, odnosno Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH personalno odbio plan Fahrudina Radončića u vezi sa migantskom krizom.

Jer, brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu sa najvišim standardima poštivanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se sačuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.