VLAKOVO

Klanjana dženaza medicinaru Hitne pomoći Džebrailu Šišiću

Iza Džebraila ostaju supruga Merima, sinovi Faris i Tarik, majka Nazifa te sestre Fatima i Nermina

Piše: E. H. / Avaz.ba

Klanjana dženaza medicinaru Hitne pomoći Džebrailu Šišiću

Foto: Arhiv


Uposleniku Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo Džebrailu Šišiću danas u 14 sati na mezarju u Vlakovu klanjana je dženaza.

Podsjećamo, Šišić je preminuo u izolatoriju na Podhrastovima, a od posljedica koronavirusaIza Džebraila ostaju supruga Merima, sinovi Faris i Tarik, majka Nazifa te sestre Fatima i Nermina.

Od ovog medicinara oprostile su se i njegove radne kolege koje su danas u podne prodefilovale ulicama glavnog grada BiH ambulantnim kolima.

  • Klanjana dženaza medicinaru Hitne pomoći Džebrailu Šišiću

    Klanjana dženaza medicinaru Hitne pomoći Džebrailu Šišiću

    Foto: Arhiv


Šišić se u izolatoriju borio sa koronavirusom duže od 10 dana, a prije samo dva dana Muhamed ef. Velić je na svom Facebook profilu objavio da se Šišić nalazi u teškom stanju.

- Imam jednog ahbaba s rekreacije i sporta, ime mu je Džebrail Šišić, dobar insan, radi u Hitnoj pomoći, sportista itd., evo, već duže od deset dana kako leži u Izolatoriju na Podhrastovima zbog korona virusa. Sinoć su mu amputirali nogu, zbog tromboze, i druga je u pitanju. U jako je lošem stanju. Noćas je u mojim dovama, Allah da ga čuva i podari mu zdravlje i izlječenje – napisao je ef. Velić

Rahmetli Šišića spomenula je prilikom davanja izvještaja za protekla 24 sata i dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).   

- Noćas je umro medicinski radnik, koji je 1966. godište, s možda najtežom slikom koju smo do sada vidjeli. Bio je potpuno zdrav, bavio se sportom. Imamo još jednog skoro pa identičnog pacijenta teške kliničke slike – kazala je Izetbegović.

NA VRH

Komentari