REAKCIJE

Đapo poručila Cikotiću: Pitajte turističke radnike pomažu li migranti turizam

Katastrofalna izjava Cikotića ogolila je jednu cijelu politiku, koja želi da migranti ostanu u BiH, navela je Đapo

Edita Đapo. Avaz

Avaz.ba

22.8.2020

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo komentirala je na Facebooku šokantnu izjavu ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića koji je, između ostalog, kazao da zbog prisustva velikog broja migranata BiH bilježi povećanu potrošnju iako trenutno imamo reduciran broj turista zbog koronavirusa te da je čuo "zanimljive i seksi ideje" o vraćanju migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla.

- Katastrofalna izjava ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića ogolila je jednu cijelu politiku, koju sada je očito vodi jedna stranka. To je politika koja želi da migranti ostanu u BiH.

Uvaženi ministre, vi možete uživati u seksi idejama, ali vas pozivam da, u interesu građana BiH i privrednika koji pokušavaju preživjeti u ovim teškim vremenima, zatvorite granice za migrante, a otvorite za turiste i bh. dijasporu.

Migranti predstavljaju sigurnosnu, zdravstvenu i humanitarnu prijetnju životu u BiH. To što kažete da pomažu turizam, pitajte turističke radnike, pa će vam oni reći pravu istinu u lice - napisala je Đapo.


Statu koji je objavila Đapo. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.